Снимка: Булфото

С 50% може да падне акцизът на гроздовата ракия, ако България успее да регистрира продукта като национален в Европейския съюз, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от „Фокус“.

По думите му, страната ни трябва да докаже, че 25% от ракията се прави от винен дестилат, а не от житен. 

В момента на пазара ракията, която се предлага у нас, е 10% от винен дестилат, а останалата от житен, на която пише, че е спиртна напитка, заяви министърът 

„За да можем да докажем, че това е национален продукт и да искаме преференциите по отношение на ракията, трябва да докажем, че 25 % от ракията се прави от винен дестилат”, каза Мирослав Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase